HENGELO - De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het gooien van een molotovcocktail in een woning in de Anton van Duinkerkenstraat. Op 8 oktober werd een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden en afgelopen dinsdag, 10 november, hield de politie een 34-jarige man uit Oldenzaal aan voor betrokkenheid bij de vernielingen. Beide mannen zitten nog vast en de verdachte uit Oldenzaal wordt vanmiddag voorgeleid.

Vanaf eind maart tot en met eind mei werden de bewoners van de Anton van Duinkerkenstraat meerdere malen slachtoffer van ernstige vernielingen. Behalve dat de woning twee keer werd beklad met verf, werd ook de ruit van de woonkamer twee keer ingegooid en werd daar zelfs een brandede molotovcocktail naar binnen gegooid en werd later de schutting nog in brand gezet.

De twee aangehouden mannen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de molotovcocktail. Onbekend is nog wie de andere vernielingen en brandstichting heeft gepleegd.

Hoewel de bewoners – een vrouw met jonge kinderen - gelukkig niet gewond raakten, zaten zij voor hun eigen veiligheid wel lange tijd ondergedoken. Om de daders te vinden werd maandenlang onderzoek verricht en werd burgers gevraagd mee te denken via opsporingsprogramma’s Onder de Loep en Opsporing

Verzocht
.
Nadat het programma Onder de Loep aandacht aan deze zaak had besteed, kreeg de politie informatie dat een van de verdachten mogelijk uit Den Haag zou komen. Intensief onderzoek leidde dus in oktober tot de aanhouding van een man uit Den Haag. Het rechercheteam wil alle burgers die zowel met Onder de Loep als Opsporing Verzocht hebben meegekeken en tips hebben doorgegeven bedanken.

2020185045