ENSCHEDE - De Koninklijke Marechaussee hield vanmiddag een controle op de N35. Op een gegeven moment troffen ze rond 15.00 uur drie mannen aan met een zwarte auto bij een tankstation aan de Midzomerweg in Enschede.


Één van de mannen gedroeg zich plotseling agressief richting de wachtmeesters van de KMAR en ondertussen reed één van de andere mannen er met de auto vandoor. Omdat het vermoeden was dat de auto gestolen was werd de achtervolging ingezet. De bestuurder weigerde te stoppen. Tijdens de rit door de stad werden zeer hoge snelheden gereden. Met zeker 14 eenheden van politie en KMAR werd getracht de situatie onder controle te krijgen.

Op een gegeven moment raakte de zwarte auto van de weg in de sloot bij de Aamsveenweg ter hoogte van de Huize Holterhoflaan. De 28-jarige bestuurder uit Enschede werd direct aangehouden. Hierbij raakte de wachtmeester van de Marechaussee lichtgewond aan zijn hand. De verdachte bleef ongedeerd. Hij wordt verdacht van meerdere overtredingen van de wegenverkeerswet. Tijdens zijn vlucht heeft hij schade veroorzaakt aan een ander voertuig. De eigenaar van deze auto heeft zich bij de politie gemeld.

De auto waarin de 28-jarige verdachte reed bleek van diefstal afkomstig. Eerder deze week is de auto in de ochtend weggenomen uit Losser. De twee mannen, van 40 en 43 jaar uit Oldenzaal, die achter waren gebleven bij het tankstation zijn ook aangehouden voor medeplegen/heling van deze auto. In de auto troffen we ook inbrekerswerktuig aan. De aangehouden mannen zijn overgebracht naar het cellencomplex in Borne.