ENSCHEDE - De politie heeft zaterdag 11 december een 20-jarige man uit Enschede aangehouden nadat hij tegen een politieauto reed.

Agenten wilden zaterdagmiddag 11 december in Enschede een auto laten stoppen voor een controle. Bij het zien van de politie reed de bestuurder weg, waarna de agenten achter de auto aanreden en een stopteken gaven. De bestuurder voldeed echter niet aan het stopteken en verhoogde zijn snelheid. Hij reed met hoge snelheden, onder meer over een fietspad en door de berm. Op het Arendspad, ter hoogte van de Oldenzaalsestraat, wilde een politieauto de auto laten stoppen. De bestuurder van de personenauto stopte echter niet en reed tegen de politieauto aan. De bestuurder vluchtte uit de auto en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Beide voertuigen raakten beschadigd. Niemand raakte gewond.

Uit een eerste onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen geregistreerd stond.

De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol of drugs was, is een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enige tijd bekend.

2021577333 (hp)