ENSCHEDE - Op zaterdagavond 6 maart vond er in een lokale Asian Supermarket gelegen aan De Klomp een overval plaats. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van twee mogelijke verdachten.


Rond de van 18.00 uur krijgen meerdere surveillance-eenheden van de politie de melding van een overvalalarm. Eén eenheid rijdt in de richting van de supermarkt en de anderen nemen de omgeving voor hun rekening. Agenten ter plaatse vernemen dat er twee daders lopend vandoor zijn gegaan. Ze vangen de winkelier op. De andere eenheden gaan met een signalement op zoek naar de twee daders die waren weggelopen richting de Lipperkerkstraat.

Meerdere surveillance-eenheden zoeken in de omgeving
Agenten die in de directe omgeving rijden zien een persoon nabij de kruising Molukkenstraat - Rietmolenstraat. Bij het zien van de politieauto loopt deze direct andere kant op en gaat een steegje in bij de Molukkenstraat. Dit trekt de aandacht en de agenten gaan er achteraan. Op zijn vlucht gooit hij goederen van zich af en weet via tuinen en schuttingen de dans te ontspringen. Van een tweede verdachte ontbreekt elk spoor op dat moment.

Buurt –en sporenonderzoek
De politie heeft op verschillende plaatsen onderzoek ingesteld. Bij de overval is gedreigd met een mes. Er is niemand gewond geraakt. We spraken in de omgeving met getuigen en we doen sporen onderzoek. Zowel in de winkel als op de plaats waar deze mogelijke verdachte zijn goederen van zich afwierp. Die goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen.
Getuigenoproep en beeldmateriaal

We vragen bij ons onderzoek hulp aan getuigen die we nog niet hebben gesproken. Maar ook net zo belangrijk, bewoners of bedrijven op de route vanaf De Klomp tot aan de Molukkenstraat die in het bezit zijn van beelden van camerabeveiliging of van auto’s met een dashcam.

Hebt u deze twee mannen gezien die aan het hieronder genoemde signalement voldoen.

  • Dader 1: Man, ongeveer 2 meter lang, blank, zwart gekleed, zwarte jas, zwarte capuchon, zwarte broek.
  • Dader 2: Man, ongeveer 1,75 meter lang, getint, en in het zwart gekleed. Zwarte jas en zwarte broek.

Hebt u camerabeelden op de route en in de omgeving van De Klomp tot aan de Molukkenstraat? Neemt u dan contact met ons op via 0900-8844, of via de Facebookpagina van de politie Enschede (DM). Liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-0700.