ENSCHEDE - Op zaterdagochtend 11 december om circa 09:00 uur kreeg de politie een melding dat aan de Zuiderhagen BOA's mishandeld zouden worden. De BOA's zouden daarbij getrapt en geslagen zijn. De politie hield een 19-jarige man uit Enschede op heterdaad aan. Twee andere personen zouden zijn weggerend in de richting van de Korte Haaksbergerstraat. Na een achtervolging via daken, schuttingen en tuinen kon de politie een tweede verdachte aanhouden, een andere 19-jarige man uit Enschede. De derde persoon wist te ontkomen.

Het incident was ontstaan nadat drie personen waaronder de twee verdachten op een auto zouden hebben geslagen. De BOA's vroegen de mannen om hun id-kaart waarop ze er vandoor gingen. De BOA's wisten een van de verdachten te achterhalen. Hierop kwam een tweede verdachte erbij om hem te ontzetten tijdens de aanhouding. Vanuit de verte kwam de derde verdachte aangerend en deze mishandelde een van de BOA’s dusdanig dat deze zich moest laten behandelen in het ziekenhuis.

Dezelfde, derde verdachte, zou ook de eigenaar van de eerder genoemde auto hebben mishandeld terwijl de twee andere personen inmiddels aan de politie waren overgedragen.

De derde persoon die wist te ontkomen, een 23-jarige man uit Enschede, meldde zich maandag aan het bureau. Hierop werd hij aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging.

Wat betekent geweld tegen werknemers met een publieke taak?

(2021576733/^hk)