ENSCHEDE - Drie verdachten hebben aangifte gedaan van bedreiging, smaad en laster tegen het 24-jarige slachtoffer en een 27-jarige Enschedeër


De politie heeft deze week twee mannen van 24 en 27 jaar uit Enschede als verdachte gehoord. Zij worden verdacht van het plegen van bedreiging, smaad en laster. De 24-jarige man heeft eerder aangifte gedaan van het feit dat hij slachtoffer is geworden van mishandeling in de nacht van zaterdag 20 juni op zondag 21 juni in het centrum van Enschede. Die nacht werden er meteen twee mannen door de politie aangehouden als verdachte van het plegen van mishandeling / openlijke geweldpleging.

Het 24-jarig slachtoffer heeft die zondag 21 juni op zijn Facebookpagina zijn relaas van het incident geplaatst. Hier suggereerde hij dat het motief van de mishandeling mogelijk zijn geaardheid was. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Uit onderzoek blijkt dat zowel de geaardheid als de afkomst van de 24-jarige man, die toen aangifte heeft gedaan, niet de aanleiding is geweest voor het gepleegde geweld.

Diezelfde nacht werden er twee mannen aangehouden als verdachte voor de mishandeling / openlijke geweldpleging van de 24-jarige man. Daarna werden er zes mannen uitgenodigd, waarvan vier zich vrijwillig melden en later twee personen werden aangehouden. Dit waren allemaal inwoners van Enschede tussen de 22 en 34 jaar oud die verdacht werden van openlijke geweldpleging/mishandeling.
Door drie van hen is aangifte gedaan tegen de 24 jarige man en de 27 jarige man uit Enschede. Daarom werden zij afgelopen week gehoord als verdachte terzake bedreiging, smaad en laster.

De politie voegt alle processen-verbaal van aangifte in één dossier. Het is aan de officier van justitie wat hier vervolgens mee zal gebeuren.