ENSCHEDE - Zes mannen (tussen de 18 en 24 jaar uit oa Eibergen, Borne en Enschede) worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging na de wedstrijd van FC-Twente op 11 september jl.


Het elftal van FC –Twente speelde toen een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Na afloop van de wedstrijd zijn ‘supporters’ van FC- Twente het naastgelegen spoor opgelopen. Vanaf die plek hebben zij met stenen gegooid in de richting van het zogenaamde veiligheidsvak alwaar zowel supporters van FC- Utrecht als leden van de Mobiele eenheid zich bevonden. Gelukkig zijn er geen personen gewond geraakt door de stenen. Helaas werden hierdoor wel aldaar geparkeerde voertuigen vernield. Omdat we dit (voetbal)geweld niet tolereren hebben we onderzoek ingesteld naar de identiteit van de stenengooiers. Zes hiervan zijn de afgelopen weken aangehouden en hebben een verklaring afgelegd.

Tonen van beelden van verdachten

De bewakingsbeelden van een aantal verdachten zijn eerder getoond in het regionale opsporingsprogramma van Rtv Oost: Onder de Loep. Met de binnengekomen tips heeft de politie voldoende aanknopingspunten gekregen om een aantal personen te identificeren. We blijven nog onderzoek doen naar mogelijk meer verdachten.
Indien nodig zullen ook deze beelden van deze onbekende verdachten worden getoond in Onder de Loep of bij het landelijke opsporingsprogramma van Avrotros: Opsporing Verzocht.

De zes aangehouden personen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naast strafrechtelijke aanpak melden we de zes mannen bij de KNVB voor een stadionverbod.