ENSCHEDE - In een woning aan de Bentelobrink ontplofte afgelopen nacht rond 03.30 uur een explosief. De bewoner was aanwezig in de woning tijdens de explosie, hij is ongedeerd gebleven.

Agenten waren in de buurt in verband met een andere melding toen zij een harde knal hoorden. Daarop zijn de agenten meteen ter plaatse gegaan en is er een onderzoek gestart. De schade aan de woning is groot: de ruiten en kozijnen bij de kamers aan de achterkant liggen eruit. De forensische opsporing doet verder onderzoek in en rondom de woning. Uit dat onderzoek moet blijken om wat voor explosief het gaat.

Getuigen
Woont u in de buurt van de Bentelobrink en heeft u camera’s rondom uw woning hangen? Of heeft u een dashcam camera in uw auto en stond deze geparkeerd in de buurt van of aan de Bentelobrink? Dan vragen wij u deze te bekijken en eventuele opvallende beelden van vrijdagnacht 13 november tussen 03.00 en 04.00 uur met ons te delen. Heeft u iets gezien rond dit tijdstip of weet u meer over de toedracht van de explosie? Neem dan contact met ons op via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.