ENSCHEDE - Zelfs nu er voor het eerst sinds eind september weer wat publiek welkom was in de Grolsch Veste heeft FC Twente geen einde kunnen maken aan de negatieve thuisreeks die al sinds 31 oktober duurt. De ploeg van Ron Jans ging tegen FC Utrecht met 1-2 onderuit en dat betekende dat er voor de elfde keer op rij niet werd gewonnen in eigen huis.

FC Twente begon nochtans sterk met kansen voor Danilo, gestopt door Oelschlagel, en Narsingh die in het zijnet mikte. Na een klein half uur hadden beide spelers meer geluk toen Narsingh aan de basis stond met een gave voorzet en Danilo kon afronden. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Waar FC utrecht in de eerste helft nog weinig kon uitrichten werd het in het eerste kwartier na rust in het zadel geholpen door FC Twente dat ineens veel onrustiger speelde. Reeds na vier minuten kon Van de Streek op aangeven van Boussaid de gelijkmaker scoren, en nog geen zes minuten later bracht Gyrano Kerk de gasten zelfs op voorsprong. Die had zelfs nog hoger kunnen uitvallen ware het niet dat Van de Streek een strafschop miste nadat hij zelf was onderuit gehaald door Drommel. FC Twente probeerde het nog met een slotoffensief, maar omdat dit zonder al teveel overtuiging was namen de Utrechters de punten mee naar huis.