ENSCHEDE - Zaterdag 12 juni omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding van een auto in een sloot op de Horst in Enschede. Ter plaatse bleken twee auto’s in de sloot te liggen. Ook had er een aanrijding plaatsgevonden met een fietser.


Het lijkt erop dat er eerst op de Horstlindelaan een aanrijding heeft plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Daarbij raakte de 18-jarige fietser uit Enschede lichtgewond. De bestuurder van de auto stopte echter niet, waarna een andere automobilist achter deze bestuurder is aangereden. Op de Horst komen beide voertuigen met elkaar in botsing, waarna de auto’s in het water belanden. De bestuurder van de eerste auto, een 48-jarige man uit Enschede, is aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt om de verdachte in bedwang te krijgen. De inzittenden van de andere auto, een 38-jarige man, een 41-jarige man en een minderjarig meisje uit Enschede, raakten niet gewond.

De politie onderzoekt wat er zich exact heeft afgespeeld bij beide ongevallen en is op zoek naar getuigen. De politie komt vooral graag in contact met mensen die iets hebben gezien van het ongeval op De Horst (op het universiteitsterrein) of wat daaraan vooraf gegaan is. Hebt u informatie, neem dan contact op via 0900-8844.