ENSCHEDE - Een jonge vrouw werd op vrijdag 5 februari ’s avonds onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gedwongen haar scooter af te staan aan twee jongemannen. Dit gebeurde op de Zuidhollandlaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof.


Route

Het slachtoffer vertrok die avond omstreeks 20:45 uur vanaf de Twekkelerveld. Vervolgens reed rechtsaf de Zuidhollandlaan op in de richting de fietstunnel onder de A35. Bij de tunnel stonden twee jongens. Op het moment dat het slachtoffer wilde passeren blokkeerden de jongens de doorgang. Een van de jongens trok vervolgens een wapen. Toen de vrouw van haar scooter afstapte gingen de jongens er met haar scooter vandoor linksaf het park naast de Zuidhollandlaan in. De scooter werd op 7 januari terug gevonden aan de Stokkumbrink. Vermoedelijk stond de scooter daar al voor 6 februari rond 23:00 uur.

Signalement verdachte
Van een van de verdachten is een signalement bekend:
- Man van 16 tot 20 jaar oud;
- tenger postuur, ongeveer 1,75 à 1,80 meter lang;
- licht getint met zwarte wenkbrauwen en wimpers en donkere ogen;
- hij droeg een zwarte broek, donkere schoenen en had een sjaal van Louis Vuitton voor zijn mond en neus.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof.

Heeft u op vrijdag 5 februari tussen 20:45 en 21:55 uur in de omgeving van de Zuidhollandlaan iets gezien dat mogelijk te maken heeft met deze straatroof?
Slaat u aan op het signalement?
Weet u wie de scooter na de straatroof aan de Stokkumbrink heeft achter gelaten? We spreken u graag!

Bel de gratis tiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem blijft kunt u contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.