ENSCHEDE/HENGELO - Zaterdag 19 februari rond 23:00 uur werden twee fietsers belaagd en beroofd door vier jongens op de F35 tussen de Pruisische Veldweg en de Steenrietweg in Hengelo. Rond 23.15 uur werd een fietser ter hoogte van de Poolsterstraat belaagd en mishandeld.


Mogelijk door dezelfde groep jongens. De vier jongens blokkeerden de fietssnelweg met hun fietsen en vroegen om geld. Twee van de drie slachtoffers werden hierbij geschopt en geslagen. De jongens gingen ervandoor met een bril van het merk Cartier, airpods en een waterfles.

Signalement:

  • Rond de 16 jaar oud
  • Normaal postuur
  • Één van de jongens droeg een jas van het merk The North Face
  • Droegen mondkapjes
  • Spraken met een Twentse tongval

Van één van de slachtoffers hebben we begrepen dat een scooterrijder mogelijk ook slachtoffer is geworden. De jongens hebben vermoedelijk bier van hem gestolen. Ben jij dit geweest? Meld je dan bij ons want je kunt belangrijke informatie voor ons hebben.

We hebben ook informatie gekregen dat er rond hetzelfde tijdstip twee mensen op het perron van station Enschede Kennispark aan het wachten waren op de trein die vanuit Hengelo zou komen. Dat was dus tussen 11 en half 12. Die twee mensen willen we oproepen om zich te melden bij ons, omdat het belangrijke getuigen

kunnen zijn. Datzelfde geldt voor een fietser die rond dat tijdstip vanuit de richting Enschede onder de onderdoorgang van het station fietste, naar Hengelo. Fietste je daar tussen 11 en kwart over 11, dan willen we je graag spreken.

  • Fietste jij op zaterdag 19 februari tussen 23.00 uur en 00.30 uur op de F35 en heb je iets gezien? Of weet jij wie hier achter zit? Laat het ons dan weten
  • Wie had opeens een bril van het merk Cartier en/of airpods in zijn bezit zonder daarvoor een geldige reden te hebben?
  • Hierbij willen we de jongens de kans bieden om zichzelf bij ons te melden en zich te verantwoorden voor hun gedrag. Ben jij één van de vier jongens? Meld je dan zo snel mogelijk bij ons!

Bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).