ENSCHEDE - Een beveiliger werd mishandeld en bedreigd nadat hij drie mannen betrapte die bezig waren met het inladen van rollen dakleer in een bedrijfsbusje. Wie heeft er meer informatie?


Op zondagavond 29 januari deed een beveiliger zijn ronde op het terrein van de Universiteit Twente aan de Hengelosestraat in Enschede. Op het terrein betrapte hij drie mannen die rollen dakleer aan het stelen waren en deze op een aanhangwagen van een zwarte Volkswagen Crafter aan het laden waren.

De beveiliger liep naar de bus toe, maar werd meteen op een agressieve toon aangesproken door de mannen. Eén van de mannen rende weg, terwijl de andere twee het slachtoffer mishandelden en bedreigden. Het slachtoffer kreeg meerder trappen en klappen. Uiteindelijk besloten de mannen hem los te laten, maar niet voordat ze een foto van zijn rijbewijs hadden gemaakt en zijn telefoon hadden afgenomen. Daarna bedreigden ze het slachtoffer en lieten hem hulpeloos achter. Ze reden weg in een zwarte Volkswagen Crafter-bus met aanhanger en namen 21 rollen dakleer mee.

Signalement


Er zijn camerabeelden van de verdachten. Helaas zijn deze niet heel duidelijk. Mogelijk herkend iemand de mannen in combinatie met de zwarte Volkswagen Crafter met aanhanger en het signalement van de mannen.


- Verdachte één tussen is tussen de 30 en 40 jaar oud, rond de 1.90 meter lang, had een groot en sterk postuur en een rond hoofd. Hij had blond kort geknipt (beetje kalend) haar en droeg een gewatteerde korte jas tot op de heup. Hij sprak Nederlands met een Twents accent.
- Verdachte 2 was rond de 30 en 40 jaar oud, rond de 1.80 meter lang, hij was gezetter dan man 1 en had donker en wat langer haar (tussen zijn oren en schouders).
- Verdachte 3 was de persoon die is weggerend, van hem hebben we beeldmateriaal.
De verdachten maakten gebruik van een zwarte Volkswagen Crafter bus en aanhanger. De aanhanger is een zogenoemde tandem-asser. Een opvallend kenmerk is het voorrek met drie stangen. En er zit een voorwerp op de dissel, mogelijk een kist.

Het gebeurde allemaal op de avond na de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord. Mogelijk dat dit iemand wat zegt. Heb je meer informatie? Laat het ons dan weten!

- Herken je de verdachten in combinatie met het signalement?
- Heb je informatie over de zwarte Volkswagen Crafter bus en de aanhanger (tandem-asser)? Het kan zijn dat de aanhanger was uitgeleend of verhuurd in het weekend van 28 en 29 januari.
- Of is er over deze zaak gepraat?


Contact


Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.