ENSCHEDE - Op zaterdag 29 mei werd rond 17.30 uur een 36-jarige man uit Enschede vanuit een auto beschoten. Het slachtoffer stond op dat moment op straat, op de Lintveldebrink. Er is zeker twee keer op het slachtoffer geschoten, maar gelukkig raakte hij niet gewond.


Bij de beschieting zijn twee auto’s betrokken. Een witte Volkswagen Polo en een zwarte Volkswagen, type onbekend.

In de buurt van de Lintveldebrink ligt een speelplaats waar op het moment van het schietincident meerdere kinderen aan het spelen waren. Aan media is verteld dat een kindje speelde op een steenworp afstand van het vuurgevecht en eenvoudig geraakt had kunnen worden. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met de ouders/verzorgers van het betreffende kindje.

Daarnaast willen we mensen met camera’s in de omgeving van de Lintveldebrink of daar rond 17.30 uur met een dashcam hebben gereden vragen contact met ons op te nemen.

Wie heeft er zaterdagavond tussen 17.15 en 17.45 uur de twee Volkswagens in de omgeving van de Lintveldebrink zien rijden?

Wie was of woont in de omgeving van de Lintveldebrink en over camerabeelden beschikt, wordt gevraagd de beelden van 29 mei tussen 17.15 en 17.45 uur te bekijken en ze op te slaan. Wellicht staat er waardevolle informatie op. Heeft u beelden, neem dan contact op met de politie.

Wie heeft er meer informatie over de zwarte Volkswagen, zoals het type?

Vul het tipformulier in of neem contact op met de gratis tiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/02-enschede---politie-onderzoekt-beschieting-in-enschede.html