ENSCHEDE - De politie heeft op 9 maart een hennepkwekerij aan de Roombekerveld opgerold. In een bedrijfspand werden zo’n 1700 planten aangetroffen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden, we zijn daarom op zoek naar informatie.

Na een tip viel de politie omstreeks 21.15 uur het bedrijfsverzamelgebouw binnen en trof toen op een van de units de hennepkwekerij aan. Het pand is geruimd en de planten worden vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. We doen verder (buurt)onderzoek en vragen mensen om zich te melden als zij informatie hebben over deze hennepkwekerij of over verdachte situaties rondom het pand. Denk bijvoorbeeld aan verdachte voertuigen, personen of andere bijzonderheden.

Vermoedt u een hennepkwekerij?
Voor hennepkwekerijen worden vaak woonhuizen of bedrijfspanden gebruikt. Dat is levensgevaarlijk. Bij hennepkwekerijen wordt namelijk vaak illegaal stroom afgetapt, dat wordt op amateuristische wijze in elkaar gezet. Regelmatig ontstaat dan kortsluiting of brand. Denkt u dat er ergens een hennepkwekerij zit, geef het door! Uw meldingen zijn voor ons heel waardevol. Een vermoeden kan voor ons al voldoende zijn om een onderzoek te starten. Ziet of merkt u iets verdachts? Twijfel niet en bel dan de politie, 0900-8844 (lokaal tarief) of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis). Meld Misdaad Anoniem geeft uw gegevens niet door aan de politie.