ENSCHEDE - Een bewoonster van 94-jaar aan de Adriaen van Ostadestraat in Enschede kreeg zaterdagmiddag rond 14.00 uur twee mannen in werkkleding bij haar aan de deur. Zij deden zich voor als medewerkers van een bedrijf die naar een lekkage moesten kijken. Tevens vertelden de mannen haar dat ze 1 euro moest betalen. Die heeft ze gepind. Toen de mannen wegwaren merkte de bejaarde vrouw dat haar portemonnee met inhoud, waaronder haar pinpas en geld, was verdwenen.


Signalement van de mannen :

- Beide mannen hadden een getinte/bruine huidskleur
- Rond de 40 jaar oud
- zwart stijl kort haar
- beiden rond gezicht
- geen snor of baard
- droegen oranje werkhesjes

De mannen zijn vanuit deze woning weggereden in een klein model donkerkleurige auto waarvan de kofferbak openstond. Het voertuig is hard weggereden vanaf de Paulus Potterstraat de Aert van der Neerstraat in, waarna het weer de Adriaan van Ostadestraat opreed in de richting van de Zweringweg.

In de buurt van de plek waar de auto geparkeerd stond zouden nog een drietal jonge knapen van rond de 17 jaar hebben gestaan die mogelijk getuige zijn geweest. Deze jongens zouden een fiets bij zich hebben gehad en één van de jongens droeg een blauwe jas. De politie wil graag in contact komen met deze jongens, mogelijk dat zij iets hebben gezien.

Wie weet wie deze mannen, i.c.m. genoemd voertuig, zijn of heeft ze zaterdagmiddag in de omgeving van de Adriaen van Ostadestraat gezien?
Bel met 0900 8844 o.v.v. registratienummer 2022012842.