ENSCHEDE - De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Enschede voor aanranding van een vrouw. Hij krijgt een taakstraf van 80 uur waarvan 30 uur voorwaardelijk. Daarbij moet de man 250 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Op 21 juli 2020 bezorgde de man een pakket bij de vrouw. Vervolgens liep de man ongevraagd de woning van het slachtoffer binnen, pakte hij haar vast en kuste haar. Dat dit is gebeurd in de veilige omgeving van het slachtoffer, namelijk haar eigen woning, neemt de rechtbank de man zeer kwalijk.

Persoonlijke omstandigheden
De man is niet eerder veroordeeld en volgens de reclassering zijn er geen aanwijzingen voor seksueel afwijkend gedrag of psychische problematiek. Ook schat de reclassering het risico op herhaling laag in.

Strafbepaling
De straf die de rechtbank oplegt is lager dan geëist door de officier van justitie, omdat zij heeft gekeken naar straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Een taakstraf van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk vind de rechtbank passend. Aan het voorwaardelijk gedeelte van de straf verbindt de rechtbank een proeftijd van 2 jaar.