LOSSER - In zowel de woning als een bedrijfspand werd gevaarlijk vuurwerk aangetroffen. Op woensdagavond 3 november heeft de politie in een bedrijfspand en in een woning in totaal 398 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Tevens werd er ook munitie en een flink geldbedrag in beslag genomen. Een 21-jarige man en zijn 54-jarige vader zijn aangehouden als verdachten. De zoon is verzekering gesteld voor nader onderzoek. De vader is inmiddels in vrijheid gesteld maar blijft voorlopig nog wel verdachte in het onderzoek.

Strafbaar en gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is strafbaar, we treden hier hard tegen op. Dat doen we om dat het levensgevaarlijk is. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat.

Meld verdachte signalen!
Meld verdachte signalen van vuurwerk en de handel op social media bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Met dit soort meldingen kunnen wij de handel aanpakken. Het is effectiever om de handel aan te pakken dan het afsteken. Juist de opslag is ook het meest gevaarlijk voor onschuldige buurtbewoners. De afgelopen jaren hebben we al veel illegale handel onderschept.

Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad