ENSCHEDE/ALMELO/DEVENTER - Van 19 tot en met 28 oktober organiseert de politie in Twente de Cyber 10-daagse. Met onze vrachtauto met daarin het Mobile Media Lab doen we diverse plaatsen in Twente aan (voor data en tijden zie onderaan deze pagina) om met jou in gesprek te gaan over cybercrime en internetcriminaliteit. Een breed thema waar veel over te vertellen en te leren valt. Bijvoorbeeld over wat je wel moet doen en wat je juist niet moet doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime.

Door de bijna onbegrensde mogelijkheden die het internet biedt, zijn er veel manieren waarop je kunt worden opgelicht of bedrogen. En als het ene fenomeen nog niet uitgedoofd is, dan komt het volgende fenomeen alweer op. Nieuwe technieken om het werken met internet gemakkelijker te maken, bieden ook voor criminele weer nieuwe mogelijkheden en criminelen merken al snel als hun methoden niet meer werken. Dan verzinnen ze snel weer wat nieuws.

In gesprek in het Mobile Media Lab
Hoe kun je voorkomen dat je op internet wordt opgelicht, dat je passwords of identiteit worden gestolen of dat je als geldezel wordt gebruikt. Wat kun je doen tegen bankhelpdeskfraude ? Zomaar even wat vragen waarover we graag met je in gesprek gaan in ons Mobile Media Lab. Want voorkomen is nog altijd beter dan bestrijden. Voorkomen scheelt jou veel tijd en energie. Maar mocht je toch slachtoffer zijn of worden, dan staan we klaar om je te helpen. Zo is jouw aangifte belangrijk bij de opsporing en vervolging van cybercriminelen. En wie wil nu niet dat die cybercriminelen worden aangepakt?

Weinig tijd?
Heb je weinig tijd? Je hoeft niet altijd het gesprek aan te gaan maar je kunt ook even snel een folder bij ons afhalen. We hebben een hele serie folders over allerlei cybercrime-onderwerpen voor je klaarliggen in onze trailer.

Meer weten?
Geen tijd om langs te komen maar wil je toch graag meer weten? Kijk dan op onze website politie.nl. Daar vind je heel veel informatie keurig op onderwerp gerangschikt.