ENSCHEDE - Op zondag 15 augustus tussen 01:15 en 01:45 uur heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Schorpioenstraat. Er is meerdere keren geschoten en het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt: kogels gingen door de ruit van een woning in de straat waar op dat moment de bewoners thuis waren.


Er zijn al drie mannen aangehouden maar om een goed beeld te krijgen van wat er die nacht precies is gebeurd, is de politie nog op zoek naar personen die rond de tijd van de beschieting in de buurt waren. Zij zijn mogelijk belangrijke getuigen.

Rond het tijdstip van de beschieting reden een motorscooter en een Audi station in de directe omgeving van het incident. De bestuurders cq inzittenden hebben contact met elkaar.

Los van deze voertuigen reden er rond hetzelfde tijdstip ook twee andere auto’s in de richting van de Schorpioenstraat. Vermoedelijk betreffen dit een Opel Agila en een Citroën Xsara Picasso. Ook de bestuurders van deze auto’s kunnen belangrijke informatie hebben en wil de politie graag spreken.

Bent of kent u een van deze personen? Wij vragen u zich te melden.