ROTTERDAM - Sparta is in de laatste tien minuten van het duel met FC Twente onderuit gegaan. In een rommelige wedstrijd gaven de Rotterdammers een uur lang aardig partij, maar stond men na afloop met lege handen.

De kansjes bleken in de eerste helft schaars al probeerden Abels, Auassar en Joosten het wel. Bij FC Twente bleek de van Ajax gehuurde Noa Lang bij vlagen gevaarlijk terwijl Vuckic vlak voor rust dicht bij de openingstreffer was.

Die viel uiteindelijk tien minuten voor tijd en Sparta-keeper Harush zag er niet goed bij uit de hoekschop die via Bijen en Auassar in het doel verdween. Met tien man, Rayhi zag vlak voor tijd zijn tweede gele kaart, wist Noa Lang in de slotminuut de wedstrijd te beslissen: 2-0.