ENSCHEDE - Agenten hebben maandagavond 4 april een 20-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging. Daarbij heeft hij ook gebruik gemaakt van een wapen dat dinsdagmorgen in de buurt werd aangetroffen. Tijdens zijn aanhouding is een waarschuwingsschot gelost.

Maandagavond kwam er rond 19 uur een melding binnen over een man die bewoners van een woning aan de Diekmanstraat bedreigde met een (mogelijk) vuurwapen. Agenten ging ter plaatse. Op dat moment was de man weggelopen. Later troffen ze hem alsnog aan bij dezelfde woning. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen hebben agenten een uitpraatprocedure gestart voor de veiligheid van de verdachte, agenten en andere betrokkenen. Daarbij is ook een waarschuwingsschot gelost. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Buurtbewoners geïnformeerd
De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij had op dat moment geen wapen bij zich. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar het wapen maar troffen niks aan. Buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd en kregen het verzoek om meteen de politie te bellen als zij een wapen zouden vinden. Agenten hebben het mogelijke wapen, een gasalarmpistool, dinsdagmorgen in de omgeving gevonden en alsnog in beslag genomen.

(2022146682) NV