ENSCHEDE - Heracles Almelo heeft aangegeven een meerjarige sponsordeal te hebben getekend met Unibet. Dit werd bekend gemaakt via de website van de Almelose voetbalclub.

Beide partijen zullen naast een commercieel sponsorschap ook samen gaan werken op het gebied van verantwoord wedden en het voorkomen van matchfixing. Zowel Heracles Almelo als Unibet zullen in de aankomende jaren verscheidene initiatieven organiseren voor de Heracles supporters.

Heracles Almelo is niet de eerste Nederlandse voetbalclub die een sponsordeal bereikt met een online bookmaker. Eerder kwamen Ajax en Unibet ook tot een sponsordeal.

De Amsterdamse profvoetbalclub verzekert zich met deze deal van een extra drie miljoen aan jaarlijkse inkomsten. Wat Heracles Almelo aan geld opstrijkt met de deal is nog niet bekend meldt CasinoScout.nl, maar de financiële vergoeding zou volgens geruchten in de miljoenen oplopen.

HeraclesFIT als eerste initiatief

Één van de initiatieven van Heracles Almelo en Unibet is HeraclesFIT. Dit is een programma om fans van de club aan te moedigen een gezonde en sportieve levensstijl aan te houden.

General Manager Nederland van Unibet, Lennart Kessels, gaf aan enorm uit te kijken naar de samenwerking. Onder andere gaf hij al aan dat er speciale programma’s zijn die Unibet wil organiseren met de club. Zo is Unibet Impact bijvoorbeeld een ander programma dat zich inzet voor maatschappelijke kwesties.

Tom Uitzetter, commercieel manager van Heracles Almelo sprak het volgende uit:

“Het is mooi dat Unibet voor Heracles Almelo heeft gekozen. We passen goed bij elkaar en samen zetten we in op een duurzame relatie. Unibet is een kansspelaanbieder die enorm investeert in verantwoord spelen. Met Unibet Impact hebben we een programma op dit vlak die ons aanspreekt.”

Op het wedstrijdshirt van Heracles Almelo komen geen verwijzingen naar Unibet te staan.