ENSCHEDE - Zwerfafval staat al jaren in de top 3 van ergernissen. Een goede reden om elkaar zoveel mogelijk bewust te maken van de effecten van zwerfafval. En samen in actie te komen.

Samen het verschil maken

Op zaterdag 18 september 2021 is het zover! Dan is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie. Dat levert een schonere omgeving op en geeft een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren!

Doe ook mee

Zet uw actie dan op de kaart via supportervanschoon.nl. Zo laat u aan iedereen zien dat u schoon belangrijk vindt. Samen maken we het verschil. Met uw straat aan de slag? Leen dan de Jij maakt de buurt aanhanger vol opruimmaterialen. Kijk op www.jijmaaktdebuurt.nl of neem contact op met jouw wijkbeheerder.

NL Schoon: Samen voor schoon

100% zwerfafvalvrij. Dat doen we samen. NL schoon gelooft dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. Voor World Cleanup Day slaat NL schoon wederom de handen ineen met verschillende organisaties en bedrijven. Veel van de aangesloten bedrijven zijnal lange tijd bezig met een zwerfafvalaanpak, maar nu spreken zij zich ook samen uit. Hiermee laten we zien dat we allemaal onze verantwoordelijkheid dragen, maar alleen sámen impact kunnen maken en Nederland zwerfafvalvrij kunnen krijgen.

Leg het vast
Op World Cleanup Day verzamelen we zwerf-afval én informatie. Door zwerfafval goed in kaart te brengen is het mogelijk om het probleem beter aan te pakken. Met de Litterati-app leggen we zwerfafval samen vast. Download de Litterati-app en help ons aan informatie over het zwerfafval dat je hebt gevonden. Vergeet vooral de uitdagingscode niet: NL2021.