ENSCHEDE - Stel je eens voor dat je niet meer uit je woorden kunt komen wanneer je in gesprek bent.

Dat je moeite hebt met lezen en met schrijven. Dát is afasie. Deze taalstoornis als gevolg van hersenletsel is voor 30.000 mensen in Nederland dagelijkse realiteit. Niet voor niets is het in de week van 2 tot 9 oktober De Week van de Afasie, want deze taalstoornis verdient aandacht.

Afasie gaat niet meer over, daar moet je mee leren leven. Hoe, dat leer je bij Hersenz in Enschede - een behandellocatie van InteraktContour. Dankzij het speciale afasietraject verbetert de communicatie van mensen met hersenletsel.

Afasiesleutelhanger
Wat helpt in contact met anderen is de afasiesleutelhanger. Op dit handige hulpmiddel staat geschreven dat de eigenaar afasie heeft en dus moeite heeft met praten. Ook staat er een QR-code op die de gesprekspartner direct naar een site met tips leidt. De sleutelhanger is gratis aan te vragen op de website van Verder Met Hersenletsel.

Webinar
Meer weten over afasie? Meld je dan kosteloos aan voor het webinar dat InteraktContour samen met Logopedie Flevoland geeft. Schrijf maar in de agenda: 6 oktober 19.00 uur. Het webinar duurt een uurtje. Je kunt je hier opgeven. Je bent anoniem aanwezig, voel je welkom om deel te nemen!