ENSCHEDE - Zaterdag 9 oktober is het Nationale Boomspiegelfeest.

Dan steken in heel Nederland mensen hun handen uit de mouwen om kale boomperken om te toveren tot bloeiende feestjes voor de beestjes. Met deze gloednieuwe jaarlijks terugkerende dag wordt gewerkt naar een doel: alle 1 miljoen boomperken in de stedelijke omgeving vòòr 2030 vergroenen.

Een boomperk (ook wel boomspiegel) is een ideale plek om de stad te vergroenen. Een groen boomperk vergroot de leefomgeving van heel veel soorten (bodem)dieren. Meer groen maakt de stad tijdens hete zomers wat koeler en de beplanting houdt het regenwater ook beter vast. En een groen boomperk in de straat ziet er ook nog eens kleurig en sfeervol uit. Het Boomspiegelfeest draait niet alleen om de aanleg maar ook om het onderhouden van het boomtuintje. Zo blijven boomperken ook op lange termijn mooi groen. Samen met buurtgenoten zorgen voor het onderhoud is nog eens gezellig ook.

Adopteer een boomperk en win de planten

Je hebt vast een boomperk in je buurt: de kale ruimte rondom een boom. Vaak een plek met hondenpoep, gebruikt als fietsenrek of als handige plek voor het neerzetten van de vuilniszakken. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een bloemenfestijn voor bijen en vlinders?

Uit de eerste tien nieuwe boomperk-adoptanten verloten wij een plantenpakket. Meld u snel aan op www.groenblauwenschede.nl/zogroen en klik op de button ‘anders vergroenen’. Hier vindt u het aanmeldformulier.

Kijk ook eens op www.guerrillagardeners.nl/boomspiegelfeest/ met onder andere ook een test of de boomspiegel echt geschikt is en een handig stappenplan voor de aanleg. Met het Nationale Boomspiegelfeest werken Guerrilla Gardeners en Stichting Steenbreek samen om de boomspiegel op de kaart te zetten.

Verander een kale boomperk in een feestje voor de beestjes!