ENSCHEDE - Donderdagmiddag 29 oktober 2020 is door wethouder Jeroen Diepemaat en Rob Knobben van Carbo Property het startsein gegeven voor de bouw van Bruningmeyer. Het is het eerste appartementencomplex dat gerealiseerd wordt in Centrumkwadraat. Het complex omvat 42 appartementen en 1 stadswoning en moet najaar 2021 gereed zijn.


Bruningmeyer: bijzonder complex in bijzondere omgeving

Het is een bijzonder en ambitieus project met een prachtige ligging in de binnenstad. Het totale woonconcept leent zich ervoor om zo lang mogelijk plezierig in eigen huis te kunnen blijven wonen. De woningen zijn gasloos, nagenoeg energieneutraal en daarmee toekomstbestendig en duurzaam.

De hoogbouw wordt ingepast in de bestaande omgeving zonder hier afbreuk aan te doen, door het complex diversiteit in uitstraling en kleur te geven. Hierdoor ontstaat er een samenstelling van, op het oog, kleinere panden met elk hun eigen identiteit die ieder apart maar ook als geheel aansluiten in de omgeving. Het complex zal bestaan uit zowel koop- als huurappartementen die zich allen kenmerken door een hoogwaardig afwerkingsniveau. Uiteraard heeft ieder appartement de beschikking over een privé buitenruimte variërend van een ruim balkon tot een riant dakterras. In de parkeerbehoefte wordt voorzien door de half verdiepte parkeergarage die onder het complex wordt gerealiseerd.

Inmiddels is 85% verkocht en de verkoop wordt verzorgd door Nieuw Wonen Twente.

Centrumkwadraat vergroot de kwaliteit van Enschede

Centrumkwadraat in Enschede is één van de grootste projecten voor het realiseren van woningen, bedrijven en voorzieningen van Oost-Nederland. Het naast het nieuwe complex gelegen en opnieuw ingerichte parkje zorgt ervoor dat aspecten van de duurzaamheidsambities in Centrumkwadraat zoals vergroening van de binnenstad en het gelijkmatig verdelen van regenwater worden gerealiseerd.

Gelegen op de hoek van de Molenstraat en de Deurningerstraat ligt Bruningmeyer centraal in deze nieuwe ontwikkellocatie. Centrumkwadraat wordt niet ontwikkeld volgens een strak masterplan. Per locatie wordt gekeken naar kansen en samenwerkingsmogelijkheden. Bruningmeyer is hiervan een goed voorbeeld.