ENSCHEDE - De crisisnoodopvang in de Diekmanhal in Enschede voor 200 asielzoekers werd woensdagavond 21 september versneld in gebruik genomen.


Aanleiding is een dringend verzoek van het kabinet vanochtend aan de gemeente Enschede. Door het sluiten van diverse opvanglocaties elders in het land is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor vanavond nog op zoek naar onderdak voor honderden mensen.

Gemeente Enschede heeft met het COA de afspraak gemaakt dat we vanavond groepsgewijs 200 mensen kunnen opvangen in de Diekmanhal. Er is in de hal plaats voor maximaal 200 personen. Dus na vandaag is de maximale opvangcapaciteit van de crisisnoodopvang in de Diekmanhal bereikt.

Eergisteren vertelde burgemeester Roelof Bleker tijdens de actualiteitenraad dat de gemeente Enschede voor twee weken crisisnoodopvang gaat bieden in de Diekmanhal vanaf deze week. Afgelopen dagen is er hard gewerkt om de Diekmanhal in te richten voor noodopvang. Ook zijn de diverse noodzakelijke voorzieningen en de benodigde personele capaciteit georganiseerd. Daardoor kan de gemeente Enschede vandaag gehoor gegeven aan de noodkreet van het COA, zodat vele mensen komende nacht niet buiten slapen.

De tijdelijke crisisnoodopvang in de Diekmanhal in Enschede is voor maximaal twee weken, tot uiterlijk vrijdag 7 oktober 2022.

Kijk voor meer info op: www.enschede.nl/crisisnoodopvang-diekmanhal.