ENSCHEDE - De afgelopen weken was Stichting Move, samen met studenten van Saxion en University Twente, actief op de Al Ummah.

WAT DOET MOVE

Move koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Ze duiken in elkaars leefwereld. Zo ontdekken ze hun talenten en komen samen in actie voor een ander. De projecten zijn gericht op kansengelijkheid en burgerschap. Zo wil Move de kloof in de maatschappij verkleinen.

MOVE OP DE AL UMMAH

De leerlingen gingen met de studenten de buurt in om met buurtbewoners te praten. Tijdens de wandeling viel het de kinderen op dat er veel zwerfafval op straat lag. Ze vonden het daarom een goed idee om een prullenbak bij het schoolplein te maken. De prullenbak kwam er ook! Met dank aan Stadsdeelbeheer en Onderhoud Enschede.

Het project sloot op een feestelijke manier af met hapjes, drankjes en een ingestudeerd dansje. Uiteraard waren de ouders ook aanwezig bij de onthulling van de prullenbak. Het was fantastisch om te zien hoe trots de kinderen hierop waren.

Als onderdeel van het project doken de leerlingen ook in de leefwereld van de studenten. In dit geval was het een rondleiding op de campus van University Twente en deelnemen aan een Robotica workshop. Wat een ervaring!