ENSCHEDE - WAK staat voor Week van de Amateurkunst. Dit evenement loopt van 23 t/m 31 oktober en is van én voor de inwoners van Enschede.

Tijdens dit evenement laten Enschedese groepen (koren, muziek-, theater- en dansgroepen, beeldend kunstenaars, etc.) zien wat voor leuke dingen zij allemaal doen. Samen zorgen zij voor diverse activiteiten, verspreid over de hele stad. Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops en bekijk inspirerende exposities.

Bekijk het programma op www.wakenschede.nl.

Veel te doen in Noord!
Tijdens de WAK (Week van de Amateurkunst, 23 t/m 31 okt) is in stadsdeel Noord veel te beleven. Stiekem begint de WAK hier al een dag eerder. Op vrijdagavond 22 oktober is het namelijk tijd voor een nieuwe editie van de Dag van de Jazzamateur: een aantal Enschedese jazz-groepen gaat die avond optreden bij het Mystiek Theater, in het pand Spinnerij Oosterveld. Bijna dagelijks vinden er mini-optredens plaats bij/vanuit de studio van 1Twente in Roombeek. Fantastisch dat vele groepen op deze manier zendtijd krijgen. En er zijn meerdere exposities te bewonderen in Noord, zoals een expositie van Estinea en van Tamara bij Prismare, en een expositie van studenten bij de Vrijhof op de universiteit.