ENSCHEDE - Die Tolle Woche (30 september t/m 8 oktober) belooft dit jaar weer een feestelijke week te worden. De jaarlijkse Duitslandweek in Enschede bestaat uit diverse evenementen die voor inwoners uit onze hele Euregio interessant zijn. Die Tolle Woche draagt bij aan de ambitie van Enschede om meest Duitse stad van het land te zijn.


De belangrijkste activiteiten tijdens die Tolle Woche uitgelicht:

POËZIEWEDSTRIJD ‘NOABERSCHAP’ – 1 OKTOBER

Op 1 oktober is bij boekhandel Broekhuis de prijsuitreiking van de internationale poëziewedstrijd ‘Noaberschap’. Inwoners uit de hele Euregio konden hiervoor gedichten inzenden in het Nederlands, Duits of Nedersaksisch.

YOUNG EUROPE EVENT – 6 OKTOBER

Op 6 oktober duikt een groep Nederlandse en Duitse studenten met elkaar in het thema ‘Europa’. De jongeren kruipen tijdens de middag in verschillende rollen en proberen de anderen van hun standpunten te overtuigen.

ONTDEK ONZE PRACHTIGE PARTNERSTAD MÜNSTER – 8 OKTOBER

Inwoners uit Enschede kunnen zich aanmelden voor een rondleiding door onze partnerstad Münster op 8 oktober. De rondleiding is met een gids en in het Nederlands. Inwoners uit Münster kunnen een rondleiding door Enschede doen op 3 oktober met een gids - in het Duits.

TOLLE WOCHE ‘SCHWULE VIBES’ – 30 SEPTEMBER

Stonewall organiseert een heuse dansavond in Oktoberfest stijl. Inclusief optreden van dragqueens.

Er zijn nog veel meer activiteiten in onze binnenstad én daarbuiten. Zoals het Oktoberfest op het Van Heekplein, een nieuwe grensoverschrijdende theetuinroute, sportwedstrijden, een pubquiz en nog veel meer. Bekijk het hele programma op Die Tolle Woche 2022