ENSCHEDE - De eerste bomen beginnen al lekker te groeien, maar een officiële opening van het Tiny Forest bij basisschool La Res was er door de corona-maatregelen nog niet van gekomen.


Afgelopen maart werden de eerste 500 bomen van het minibos al aangeplant. Vanochtend mochten leerlingen van groep 5 en 6 samen met wethouder Jurgen van Houdt de laatste 100 bomen aanplanten. Ook werd de naam van het bos onthuld; De Wildernis.

Het Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek in de wijk. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Dit project van IVN Natuureducatie is mede mogelijk gemaakt dankzij medewerking van de gemeente Enschede en een bijdrage van provincie Overijssel.