ENSCHEDE - Op zaterdag 20 maart werd in de wijk Lasonder-Zeggelt-Boddenkamp een plantdag georganiseerd, als aftrap van de vergroeningscampagne Zo Groen.


De gehele dag stond in het teken van het beplanten van de geveltuinen die afgelopen jaar al werden aangelegd in de wijk.

Om 11.00 uur gaf wethouder Jurgen van Houdt het startschot en voorzag hij de eerste geveltuin van fleurige planten. Hierna reikte hij samen met Mark Boers, één van de initiatiefnemers in de wijk, de eerste plantenpakketten uit aan wijkbewoners met zo’n geveltuin. Mark: “Samen met buurvrouw Lammie Pruntel vroeg ik wijkbudget aan voor het aanleggen van geveltuinen in onze wijk. Afgelopen jaar hebben we maar liefst zestig geveltuinen kunnen aanleggen en ik kijk ernaar uit om straks kleurrijke straten in de wijk te hebben.”

De plantdag is onderdeel van de campagne Zo Groen. Inwoners van Enschede die hun woning én de straat willen opfleuren, worden door Zo Groen geholpen bij het aanleggen van hun eigen geveltuin. Een geveltuin is een smalle strook met planten en bloemen langs de gevel van een woning, die zorgt voor meer natuur in de buurt, regenwater opvangt en helpt tegen de hitte.

Wil je ook geveltuintjes in jouw wijk? Kijk op: www.groenblauwenschede.nl/zogroen