ENSCHEDE - Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we ons voordeel doen met groen, dan zijn er veel extra bomen nodig.


Daarom wil Provincie Overijssel 1.1 miljoen extra bomen planten. Dat is voor elke inwoner 1 boom! Er zijn in Enschede al ruim 6330 nieuwe bomen neergezet en daar komen dit najaar nog eens 710 bomen bij met de aanplant van een tweede Tiny Forest en verschillende lokale buurt initiatieven. Helpt u ook mee? Kijk op www.iedereeneenboom.nl en kijk waar de nieuwe bomen zijn geplant en hoe u zelf in actie kunt komen!

Vergroen je straat digitaal met de speciale vergroeningstool

Wilt u wel eens zien hoe uw tuin, oprit, straat of boomspiegel er uitziet met wat extra groen? U kunt via de vergroeningstool www.vergroenjebuurt.nl nu heel makkelijk een foto uploaden en allerlei bomen en bloemen naar het beeld slepen. Zo zet u digitaal het marktplein in Enschede vol met bomen, maak je een bos van een grijs bedrijventerrein of verandert u uw oprit in een Tiny Forest. Een groene make-over, om hopelijk ooit ook in het echt uit te voeren!

Iedereen een boom is een project van Natuur voor Elkaar: samen met vele partners brengt de provincie Overijssel natuur zo dichter bij inwoners.