ENSCHEDE - Techbedrijf Open Social is dit weekend een inzamelingsactie voor Oekraïne gestart onder de naam “Twente voor Oekraïne”.


Het bedrijf, met roots in Enschede, mobiliseert zijn netwerk en vrijwilligers om de actie op poten te zetten, met als doel hulpgoederen naar Lviv in Oekraïne te vervoeren.

“We hebben allemaal de beelden op televisie en social media gezien van het geweld dat in Oekraïne is losgebarsten. Onschuldige mensen zitten in schuilkelders, zijn gevlucht of kunnen nergens heen. Volgens de VN zijn er inmiddels al meer dan 400.000 mensen gevlucht uit Oekraïne. Wij willen deze mensen helpen”, zegt Taco Potze, co-founder en CEO van Open Social.

“We werken bij Open Social nauw samen met Lemberg Solutions, een Softwarebedrijf in Lviv. Lviv is een van de grootste tech hubs in Oost Europa. Daarnaast hebben we veel collega’s uit Oekraïne en andere Oost-Europese landen bij ons werken in Nederland. We trekken ons de situatie erg aan en zijn in nauw contact met collega’s en familie en vrienden deze inzamelingsactie begonnen.”.

Mensen en bedrijven uit de regio laten nu al veel enthousiasme zien. De gemeente heeft geholpen met het vinden van een verzamellocatie en organisaties als FC Twente, het City Hotel, de Universiteit Twente, Saxion, Demcon en Sneverink Twepa hebben aangegeven te willen helpen.

Taco Potze: “We hebben in het weekend een website, logo, vrachtwagen met chauffeur en locatie voor donaties geregeld en vragen de mensen in de regio om hulp!”.

Noodspullen

Twente voor Oekraïne is op zoek naar spullen om de mensen in Oekraïne op korte termijn te helpen. Denk daarbij aan kleding, medische middelen, dekens, luiers, en meer. Op https://twentevooroekraine.nl staat een lijst met de meest urgente spullen die nodig zijn. Wil jij helpen en kun je iets missen? Breng het vanaf vandaag tot en met 12 maart langs op de Getfertsingel 45 in Enschede (voormalig Wegener Uitgeverij).

Doneren

Kun je geen spullen doneren, maar wil je financieel bijdragen? Dat kan ook! Dit geld zal gebruikt worden om goederen van de lijst aan te schaffen.

Geef het door aan je vrienden, verzamel wat je verzamelen kunt en help Twente voor Oekraïne helpen!

Ga naar https://twentevooroekraine.nl voor meer informatie of mail naar info@twentevooroekraine.nl