ENSCHEDE - Speciaal voor Lossenaren die naar Enschede gaan en Enschedeërs die naar Losser gaan: in 30 minuten van centrum naar centrum op de fiets. De Hoge Boekelerweg is namelijk omgebouwd tot fietsstraat. Dat betekent dat de straat speciaal is ingericht voor fietsers. Het asfalt is vernieuwd, de fietsstraat is rood gemaakt en kruisingsvlakken zijn geel gemaakt. Auto’s mogen er nog wel komen, maar zijn er te gast. Om iedereen het gemak van de nieuwe fietsstraat te laten ervaren, mogen inwoners tussen 27 juni en 24 juli gratis een e-bike lenen.


De fietsstraat is een ware belevenis. Midden tussen het groen en de natuur, wordt de tocht tussen Losser en Enschede een stuk fijner. Dat moet je zelf een keer ervaren! Daarom biedt gemeente Enschede gratis e-bikes aan. Inwoners van Losser kunnen de e-bike reserveren en twee dagen lang gebruiken voor hun ritjes. Zo kunnen ze zelf de fietsstraat ervaren. Om de fietsstraat verder bekend te maken, zet de gemeente borden langs de weg neer en wordt er online aandacht gevraagd voor de nieuwe fietsstraat. Want op de fiets is het leuker!

E-bike actie

Iedereen die de fietsstraat een keer wil proberen, mag dat doen op een e-bike van de gemeente. Mensen kunnen een e-bike reserveren en hem gratis ophalen in het centrum van Losser. Vervolgens mogen ze de e-bike 2 dagen lang gebruiken, voor hun rit op de nieuwe fietsstraat maar natuurlijk ook voor andere ritten. De e-bikes zijn te leen van 27 juni t/m 24 juli. Reserveren kan vanaf vandaag al. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar, dus reserveer op tijd. Dat kan via de website van Fietsstad.