ENSCHEDE - Enschede staat stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en herdenkt alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië.

Op 15 augustus staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en herdenken we alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. De oorlogservaringen en de grootschalige ontheemding die volgde werken door tot op de dag van vandaag bij inmiddels 2 miljoen Nederlanders met een Indisch oorlogsverhaal in de familie en ook in onze samenleving als geheel.

Herdenk thuis
Door de situatie rondom Covid-19 kan dit jaar de herdenking helaas niet openbaar plaatsvinden. Daarom herdenken we zo veel mogelijk thuis. De vlag mag uit. Ook wordt er opgeroepen uw persoonlijke verhaal te delen via social media door ondermeer #ikherdenkop15augustus te gebruiken. Wilt u weten wat u kunt doen? Kijk dan op www.15augustus1945.nl

De officiële plechtigheden vinden dit jaar in besloten kring plaats. Na 11.00 uur kan iedereen, die dat wil, het Indië-monument bezoeken en bloemen leggen bij het monument.