ENSCHEDE - Tijdens een gezamenlijke actie van de gemeente Enschede en de politie is opnieuw 138 kilogram illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen in een garagebox aan de J.J. van Deinselaan.


In een steekproef van 50 garageboxen werd op 14 december in 2 boxen illegale opslag vastgesteld. Behalve vuurwerk, zijn in een andere box ook attributen voor het telen van hennep aangetroffen.

Volgens de politie en de gemeente is dit een forse vangst van explosief vuurwerk. Zou dit kaliber vuurwerk ontploffen, dan heeft dit verwoestende gevolgen voor de omgeving. Het vuurwerk is veilig afgevoerd. De politie en de gemeente ondernemen vervolgstappen. De eigenaar van de garageboxen is zelf ook geschrokken van de vondst en werkte tijdens de actie goed mee.

Door met deze actie

Na de grote vondst vorige maand van 500 kilogram vuurwerk in garageboxen in stadsdeel West is nu dus opnieuw tijdens een steekproef illegaal professioneel vuurwerk gevonden, ditmaal midden in een woonwijk in de buurt van het Diekman. Het mag overduidelijk zijn: vuurwerk en ook lachgas horen niet thuis of in de garagebox, dat is veel te gevaarlijk. Gemeente en politie gaan dan ook door met dit soort steekproeven, ook elders in onze stad.

Buurt geïnformeerd

Voorafgaand aan de controleactie gingen ’s morgens twee boa’s in de buurt langs de deuren om de omwonenden te informeren. De omwonenden spraken met de boa’s en ontvingen een informatiebrief. Zij reageerden positief op de controleactie van gemeente en politie.