ENSCHEDE - Dit jaar is alweer de 10de editie van de Regenboogdagen, van 6 tot en met 13 oktober. Op woensdag 11 oktober, op de internationale Coming Out Day, nodigt de gemeente Enschede iedereen traditiegetrouw uit voor het Regenboogontbijt. Ontbijt ook mee en geef uiting aan inclusiviteit en diversiteit!


Dit jaar is alweer de 10de editie van de Regenboogdagen, van 6 tot en met 13 oktober. Op woensdag 11 oktober, op de internationale Coming Out Day, nodigt de gemeente Enschede iedereen traditiegetrouw uit voor het Regenboogontbijt. Ontbijt ook mee en geef uiting aan inclusiviteit en diversiteit!

Tijdens de Regenboogdagen worden er in Enschede allerlei (gratis toegankelijke) activiteiten aangeboden. Vele organisaties zijn betrokken bij de organisatie van de Regenboogdagen om de diversiteit en inclusie van onze stad te vieren. Zoals Stonewall, Saxion, Concordia, Metropool, Miauw, Alifa, Vizier Oost Nederland en het COC Twente Achterhoek. Bekijk het volledige programma op regenboogdagen.nl.

Wethouder Kampman is trots dat we al 10 jaar lang Regenboogdagen vieren in Enschede. “Geweldig om te zien hoe de stad ieder jaar weer uitpakt en deze prachtige dagen neerzet. In 10 jaar hebben we veel opgebouwd met elkaar. Daar zijn we trots op. Samen zorgen we dat Enschede voor iedereen een fijne stad is en daar werken we iedere dag aan. Op Coming Out Day hangen we als gemeente de progressieve PRIDE-vlag uit en roepen alle inwoners en organisaties op om dit ook te doen.” Het Epy Drostgebouw van Saxion wordt de hele week in regenboogkleuren verlicht.

WEES WELKOM

Kom je mee ontbijten op Coming Out Day? Wees Welkom! We vinden het fijn als je je aanmeldt, zodat we weten of we genoeg broodjes en drinken hebben. Aanmelden kan via: regenboogdagen.nl.

Programma Regenboogontbijt

Locatie: Stadhuis
Tijdstip: 7.45 uur

  • 7.45 uur– Binnenloop

  • 8.15 uur– Welkomstwoord wethouder Kampman

  • 8.25 uur– Muzikale bijdrage zingend raadslid: Marijn Ouwehand

  • 8.35uur– Voorlezen Wout en Maud

  • 8.50 uur- Film vertoning: ik ben Levi van Jelle producties

  • 9.15 uur– Muzikale bijdrage HalfBoi student ArtEz-conservatorium

  • 9.30 uur– Slotwoord wethouder en uithangen Pridevlag