ENSCHEDE - Begin deze week is de realisatieovereenkomst ondertekend voor een nieuwe toekomst van het schoolgebouw aan de Van der Waalslaan.

De komende drie jaar werkt Bonhoeffer College aan de nieuwe toekomst van deze locatie. Dit betekent dat er op het schoolterrein (nieuw)bouwontwikkelingen zullen plaatsvinden en het schoolgebouw wordt gemoderniseerd. De cultuurhistorische elementen van het schoolgebouw zullen daarbij gewaarborgd blijven. In 2023 start de realisatie van de nieuwbouw in en rond de locatie Van der Waalslaan. Dit project wordt in opdracht van Bonhoeffer College (en gemeente Enschede als financier) uitgevoerd. Het vernieuwde schoolgebouw zal in het najaar van 2024 gereed zijn.

“De werkzaamheden zijn noodzakelijk zodat leerlingen en medewerkers van onze locatie Van der Waalslaan zich in de toekomst optimaal kunnen blijven ontwikkelen”, zegt Genio Ruesen, voorzitter centrale directie. “Het huidige schoolgebouw is na bijna zestig jaar dienst echt aan een modernisering toe. Het is gebouwd in de jaren 60 van de vorige eeuw. De manier van onderwijzen was toen totaal anders. Daardoor ondersteunt het bestaande schoolgebouw het hedendaagse werk- en leerproces onvoldoende. Het nieuwe gebouw beschikt straks over een uitstekend binnenklimaat, is flexibel te gebruiken en faciliteert de nieuwe onderwijskundige visie van duurzaam onderwijs. In deze visie past ook een duurzaam en flexibele schoolgebouw, dat aansluit bij de ambities van de locatie Van der Waalslaan om zich te ontwikkelen tot een Eco-School en daarmee duurzaamheid een vaste plek in de school te geven.”

De komende tientallen jaren gaat de gemeente met onderwijsinstellingen aan de slag om de Enschedese schoolgebouwen te vernieuwen. Wethouder Jeroen Diepemaat: “We willen de huisvesting van de scholen moderner, duurzamer, flexibel en wijkgericht maken. Het gebouw aan de Waalslaan is een van de eerste locaties die wordt aangepakt”.