ENSCHEDE - De jury van de Steenbreektrofee is weer op zoek naar innovatieve projecten die bijdragen aan de vergroening van onze leefomgeving. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren! Geef uw project op voor de verkiezing van 2023, aanmelden is eenvoudig.


In heel Nederland bestaan allerlei inspirerende initiatieven waarin verschillende partijen het goede voorbeeld geven. ‘Met creatieve oplossingen kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein speelt hierin een belangrijke rol, want juist samen zorgen we voor een groene, klimaatbestendige en gezonde leefomgeving!’ zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.

WIE KAN MEEDOEN?

Zowel initiatieven op het niveau van de straat of wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. Dit kan van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner zijn. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing.

DEADLINE 20 MEI

Inzenden kan tot uiterlijk 20 mei. In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en in september vindt de bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Steenbreektrofee plaats. Ga naar de website van Steenbreek voor inspiratie vanuit de genomineerden van voorgaande jaren en de criteria, spelregels en het deelnameformulier. Stuur uw project op tijd in!

PRIJSUITREIKING

De winnaar van de verkiezing krijgt de prachtige Steenbreektrofee uitgereikt en ontvangt een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. In dit rapport staat een persoonlijke waardering en tips om het project toekomstbestendiger te maken. Daarnaast krijgt het project de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.