ENSCHEDE - '12 september 2020: FC Twente - Fortuna Sittard. We mogen weer, maar helaas nog niet met iedereen tegelijk in het stadion.'


Aan alle supporters in Twente,

'Na een eindeloos lang durende “Coronastop” begint voor FC Twente op zaterdag 12 september het Eredivisieseizoen 2020-2021. Helaas nog niet met een vol stadion, want het corona-virus ligt nog steeds op de loer.

In De Grolsch Veste zullen helaas veel stoeltjes leeg blijven. Een groot deel van de trouwe aanhang van FC Twente zal de wedstrijd buiten het stadion moeten volgen. Veel supporters kijken thuis, anderen gaan op zoek naar de gezelligheid buitenshuis om samen de wedstrijd te volgen. Heel begrijpelijk, want voetbal beleef je samen. Maar ook buiten het stadion hebben we met het corona-virus te maken.

We hopen dat iedereen in het stadion, thuis, bij vrienden of in de favoriete kroeg, een mooie wedstrijd beleeft en dat we meteen de eerste punten pakken. Maar we willen iedereen ook vragen, waar je ook kijkt, de corona-maatregelen in acht te nemen.

Alleen samen winnen we het van corona en hopelijk zijn we dan weer snel terug bij het gewone normaal. Veel plezier en blijf gezond.'

Paul van der Kraan
Directeur FC Twente

Onno van Veldhuizen
Burgemeester van Enschede