ENSCHEDE - Van 29 september tot en met 6 oktober is het de Week van de eenzaamheid. Samen1Enschede organiseert in de stad dan ‘Maak-eens-een-praatje’ bijeenkomsten.

Het doel van de bijeenkomsten is om eenzaamheid te verminderen bij een groot aantal mensen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor professionals, ondernemers, ambtenaren, vrijwilligers en bewoners die al actief zijn rondom eenzaamheid. Er is plaats voor zo’n 100 mensen per locatie en vol = vol.

SAMEN EENZAAMHEID VOORKOMEN

Samen1Enschede wil weten welke activiteiten en plannen er al zijn om eenzaamheid te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld ook samen koffiedrinken, koken, wandelen, sporten, handwerken zijn. Vanuit Samen1Enschede is eventueel ondersteuning mogelijk in de vorm van een kleine bijdrage en of het gekoppeld kan worden aan een ander project. Daarom roept Samen1Enschede iedereen die al iets op dit gebied doet, om naar zo’n bijeenkomst te komen.

WAT KUNT U TIJDENS DE BIJEENKOMSTEN VERWACHTEN

Op het ontmoetingsplein kunt u onder het genot van een kop soep met een broodje met elkaar in gesprek. Ook is ruimte voor roll-up banners voor organisaties die zich willen presenteren. Organisaties die dit willen kunnen zich aanmelden via info@samen1enschede.nl.

Verder zijn er tijdens deze bijeenkomsten:

  • presentaties van Samen1Enschede
  • ervaringsdeskundigen en experts die hun verhaal vertellen
  • bewustwordingssessies waar u aan kunt deelnemen.

KENNISCAFÉ

Op 4 oktober vindt een bijeenkomst plaats in het centrum. Samen met Werkplaats Sociaal Domen Twente organiseert Samen1 Enschede dan een ‘Kenniscafé’. Tijdens deze bijeenkomst verzorgt schrijfster Alet Klarenbeek van het boek ‘Ik ben niet eenzaam’ een inspiratiesessie. Deze sessie heeft als titel ‘een heldere kijk op eenzaamheid’. Opgeven voor deze bijeenkomst kan via de website werkplaatsensociaaldomein.nl.

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie op de website maakeenseenpraatje.nl of samen1twente.nl of neem contact op met één van de projectleiders van Samen1Enschede.

Samen1Enschede is een samenwerkingsnetwerk van zo’n 30 organisaties dat gericht is op het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid.