ENSCHEDE - De wekelijkse zondagmarkt op het Van Heekplein in Enschede staat op 29 augustus in het teken van Enschede Fietsstad.

Naast het vaste marktaanbod van producten van lokale ondernemers, eten en curiosa, kunnen bezoekers genieten van een speciale fietsmarkt. De markt biedt voor jong en oud een leuk uitje vol activiteiten en acties.

Op zondag 29 augustus van 12.00 tot 17.00 vindt de Enschede Fietsstad-markt plaats op het Van Heekplein. Er is van alles te doen. Zo kunnen bezoekers naar spectaculaire fietsdemonstraties kijken, een e-bike testen en hun fiets gratis laten checken door een fietsenmaker. Voor de kinderen is er een parcours met gekke fietsen en een speurtocht over de markt. Daarnaast krijgen kinderen én volwassenen van de politie slimme tips om fietsendiefstal tegen te gaan. Ook kunnen bezoekers via de Enschede Fietst-app een lekkere, gratis verrassing ophalen. Kom je op de fiets naar de markt? Parkeer dan je fiets in de ondergrondse fietsenstalling onder het plein. Je krijgt dan als bedankje een lootje voor de Fietsstad-loterij! Deelnemers maken kans op te gekke prijzen. Kortom: de zondagmarkt is een uitje voor het hele gezin en Enschede Fietsstad verwelkomt je er graag.

Over Enschede Fietsstad
Enschede is een echte fietsstad, die niet voor niets is uitgeroepen tot beste Grote Fietsgemeente 2020 van Nederland. En het blijft niet alleen bij een titel. Want fietsen wordt in Enschede alleen maar beter! De gemeente investeert namelijk in goede en veilige fietsvoorzieningen. Ook stimuleert de gemeente inwoners om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Het is heerlijk fietsen in Enschede Fietsstad!