ENSCHEDE - Na meer dan 25 jaar krijgt het oude vertrouwde Le Figaro Haaradviseurs aan de Piet Heinstraat in Enschede een nieuwe eigenaresse. De 25-jarige Danique Renshof neemt het roer over van Edwin Nienhuis. De frisse wind die ze meevoert is direct te merken met een hele vernieuwde look online!

Het oude vertrouwde Figaro met een frisse twist
Le Figaro Haaradviseurs is echt een bekende naam in Enschede en omstreken en een warm vertrouwd bad waar klanten graag komen voor de mooiste kapsels. Met meer dan 25 jaar op de teller bestaat de salon zelfs nog langer dan de nieuwe eigenaresse op de aardbol rondloopt. “Het is inmiddels alweer 9 jaar geleden dat ik een soort van snuffelstage deed bij Le Figaro. Ik moest een stageplek hebben voor de kappersopleiding die ik ging volgen en mijn vader en opa kwamen al lang voordat ik geboren was bij Le Figaro. Zij werden beide geknipt door Edwin Nienhuis - de vorige eigenaar - en mijn vader deed een goed woordje voor me.” vertelt Renshof enthousiast. “Na mijn kappersopleiding kreeg ik meteen een baan aangeboden bij Le Figaro en toen ben ik nooit meer weggegaan. En kijk me nu eens, mijn droom is uitgekomen: mijn eigen salon en dan ook nog eens zo’n prachtig salonconcept als Le Figaro!”

Elke dag een feestje, maar nu extra
In de eerste twee weken van maart wordt de overname van Renshof goed gevierd. Zo is er naar aanleiding van de verbouwing van de salon afgelopen jaar ook een hele transformatie online gekomen. “Vorig jaar hebben we de salon laten verbouwen en helemaal naar de nieuwe look & feel van Le Figaro gemaakt. Alleen online is echt achtergebleven en daar ben ik mee aan de gang gegaan.” Zo is er een gloednieuw logo gekomen dat veel beter past bij hoe Renshof de salon wil gaan neerzetten. Ze heeft geïnvesteerd in een nieuwe website die echt een verlengstuk van de salon is geworden en pakt social media professioneel aan.

Om de overname goed te vieren, wordt de nieuwe website gelanceerd en wordt er extra aandacht aan besteed in de salon. “Ik hou helemaal niet van in het middelpunt van de belangstelling staan, maar de overname moet natuurlijk wel gevierd worden! Zo verwennen we onze klanten tijdens de lanceringsweken extra met heerlijk gebak bij de koffie. Daarnaast hebben we de salon versierd met koperkleurige ballonnen voor een feestelijk tintje. Het werken in de salon is iedere dag een feestje met zo’n leuk team, maar deze weken extra! Als het goed is, weet straks iedereen dat Le Figaro een nieuwe eigenaresse heeft!”


Beauty onder één dak: een totaalconcept
Renshof heeft genoeg dromen voor de toekomst. “Voor dit jaar hoop ik het mooie team nog verder te kunnen uitbreiden met 1 of 2 collega’s. Een mooi team dat wil meegroeien met het nieuwe concept dat we aan het neerzetten zijn. Uiteindelijk hoop ik Le Figaro nog verder te kunnen uitbreiden met nieuwe services zoals manicure, wenkbrauwen en andere takken van de beauty branche. Dat het echt een totaalplaatje wordt zodat onze klanten een hele dag kunnen ontspannen en echt ontzorgd worden in een tijdperk waarin we al weinig tijd hebben. Maar voor nu ben ik vooral heel dankbaar en blij dat ik Le Figaro voort mag zetten als de mooie en warme salon die het al is!”

Le Figaro Haaradviseurs vind je aan de Piet Heinstraat 1 in Enschede. Ze zoeken nog nieuwe haarstylisten! Check www.le-figaro.nl of volg ze op Instagram @lefigarohaaradviseurs voor meer informatie.

Over Le Figaro Haaradviseurs
Sinds 1996 kent heel Enschede en omstreken het oude vertrouwde Le Figaro als de kapperszaak in de kelder van een prachtig karakteristiek pand aan de Piet Heinstraat in Enschede. Bij Le Figaro Haaradviseurs - de naam zegt het al - worden klanten echt geadviseerd op het gebied van haar zodat zij de mooiste versie van zichzelf kunnen laten zien. Met een team van 5 gepassioneerde kappers wordt er elke dag een feestje van gemaakt. Wij geloven in wat we doen en worden blij van het maken van mooi haar. En dat doen we samen!