ENSCHEDE - Coronatest in Enschede: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Heb je symptomen van het coronavirus zoals verkoudheidsklachten en griepklachten, dan is het handig om jezelf te laten testen op het coronavirus. Als je een afspraak wilt gaan maken, kan je dit online regelen. De afspraak wordt via je DigiD gemaakt. Tijdens het maken van de afspraak kom je terecht op een pagina. Op deze pagina staan een aantal verplichte vragen. Wanneer je de vragen hebt ingevuld, kom je terecht op een nieuwe pagina. Hier wordt vermeld waar je allemaal terecht kunt om een coronatest te laten af nemen. Je kunt dan een locatie aanklikken en vervolgens de gewenste tijd. Dit kan bijvoorbeeld Enschede zijn. Als de afspraak is gemaakt, is het noodzakelijk om binnen te blijven totdat je naar de afspraak moet. Wanneer je naar de afspraak moet, is het handig om een mondmasker te dragen totdat je bij de testlocatie aankomt.

Bij de afspraak wordt er vermeld wat de GGD-medewerker bij je gaat doen. Ondertussen wordt er gevraagd om je legitimatiebewijs. Als de afspraak goed is gekeurd, kan het testen beginnen. Als eerst wordt er dan een wattenstaafje in je neus gestopt. De wattenstaaf gaat ver je neus in waardoor je een naar gevoel kunt krijgen. De GGD-medewerker houd de wattenstaaf een paar seconden in je neus. Wanneer dit klaar is, wordt er een nieuwe wattenstaaf gepakt. Deze wattenstaaf gaat in je mond. Dit is om wat bacteriën af te nemen. Als dit klaar is, is het testen voorbij. Je krijgt dan een informatiefolder mee waar al de benodigde informatie in staat. Het is dan de bedoeling dat je binnenblijft totdat je een negatieve test uitslag hebt binnen gekregen. De testuitslag, kan je makkelijk online bekijken. Dit gaat allemaal via jouw eigen DigiD. Als je er voor gekozen hebt om gebeld te worden, zal je gebeld worden met de test uitslag.

Kan je ook een snel test aanvragen?

Coronatest in Enschede: overzicht kosten en sneltest locaties. Wanneer je mogelijk geen tijd hebt om 48 uur te wachten op een negatieve testuitslag, is het handiger om een snel test te laten afnemen. De snel test kan binnen 15 minuten constateren of je het coronavirus hebt. Een corona snel test kost 70 euro. De snel testen zijn handig voor mensen die niet 48 uur kunnen gaan wachten op een negatieve test uitslag. Zo zijn de corona snel testen ook handig voor bedrijven. Je kan dan een corona-snelteststraat inhuren die voor jouw bedrijf komt te staan. Dit is voordeliger als je het na een vakantie periode doet. In de vakantie kan jouw personeel namelijk besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het personeel wordt dan getest voor de deur, waardoor je binnen 15 minuten de uitslag hebt. Zo heb je je bedrijf coronavrij en kun je gemakkelijk verder werken, zonder dat je ziek personeel hebt.