ENSCHEDE - Lekker een potje biljarten bij Loetje. Dat is waar het 45 jaar geleden allemaal mee begon in de eerste Loetje, een biljartcafé in Amsterdam. En nu is dat biljarten tijdelijk wéér mogelijk bij Loetje in Enschede waar vanaf vandaag een biljarttafel pronkt pal naast de ruime bar.

Borrelen en biljarten
‘Speciaal vanwege ons 45 jarig jubileum, leek het ons heel leuk om terug te gaan naar de roots van Loetje’, vertelt Locatiemanager Estelle Leveld enthousiast. ‘Onze directie was meteen heel enthousiast en zo gezegd zo gedaan. We hebben een mooie biljarttafel geregeld compleet met lampen en automatisch scorebord, waarop gezellig een potje gebiljart kan worden. En natuurlijk mag een biertje, borreltje, bittergarnituur of ander lekkers van Loetje daarbij niet ontbreken. Heel leuk om te doen met een vriendengroep of tijdens de (vrijdagmiddag-)borrel met collega’s.

Ben je zelf niet zo’n biljart-ster dan kun je vanaf de bar comfortabel toekijken hoe anderen een balletje proberen te raken. De biljarttafel staat in ieder geval tot half januari bij Loetje Enschede. ‘Hoe het verder gaat hangt een beetje af van het succes. Maar wie weet blijft het biljart hier wel langer staan.’

Feesten en events
Na een grote verbouwing opende Loetje in juni 2022 de deuren in het sfeervolle pand midden in het Volkspark in Enschede, voorheen bekend als ‘De Jaargetijden’. Behalve de lekkerste biefstuk met jus en witbrood waar Loetje om bekend staat, vind je op de menukaart ook andere lekkere lunch-. vis- en vegetarische gerechten. En sinds kort zelfs een plantaardige variant van de biefstuk Bali, die bijna niet van de echte te onderscheiden is.

Naast lunch, diner en borrel kun je bij Loetje ook terecht voor events en besloten gelegenheden. Estelle: ‘Van vergaderingen en bedrijfsborrels tot feesten en bruiloften. Op onze ruime locatie met terras en uitzicht op het park is écht van alles mogelijk.’ Loetje Enschede is dagelijks geopend van 11:00 – 22:30 uur. Kijk voor meer informatie op loetje.nl.