VELSEN-ZUID - In de Eredivisie Vrouwen heeft Telstar na twee wedstrijden al twaalf tegendoelpunten te verwerken gehad alwaar FC Twente het seizoen begon met een onvervalste zevenklapper. Een week na de forse nederlaag bij PSV (5-0) gingen de "Witte Leeuwinnen" tegen de Tukkers met liefst 0-7 onderuit.

FC Twente, dat in de eerste speelronde nog vrij was vanwege Champions League verplichten, mocht in Velsen-Zuid dan ook eindelijk aan de competitie beginnen en deed dat vol overtuiging. Nog voor de eerste helft om was had men keepster Kelly Steen al vijf maal laten vissen. Aanvoerster Renate Jansen opende de score en dankzij twee treffers van de van ADO Den Haag overgekomen Liz Rijsbergen liep men vlotjes verder uit. Een eigen doelpunt van Puck Donker en een treffer van Wieke Kapteijn zorgden uiteindelijk voor een 0-5 ruststand.

Na de rust kon FC Twente rustig achterover leunen, om in de slotminuten middels doelpunten van Jill Diekman en Suus Verdaasdonk de zevenklapper te voltooien.