ENSCHEDE - Het gaat weer beginnen, de epische strijd tussen Nederland en Duitsland. Op 7 oktober wordt de vierde editie gehouden van een Skateboard interland. Dit gebeurt op het Skatepark De Fabriek en de interland maakt deel uit van Die Tolle Woche. De gemeente daagt de skaters uit met de vraag of de Oosterburen dit jaar met de titel ervan door zullen gaan.


Evenement Skateboarden

Het grensvervagende evenement heeft als doel om skateboarden niet alleen als sport te bevorderen, maar zeker ook als cultuur. Dit jaar brengt de Skateboard Vereniging De Fabriek skateboarders uit Nederland en Duitsland voor de vierde keer samen voor een spectaculaire wedstrijd. In deze wedstrijd draait alles om adrenaline, vaardigheden en vriendschap.

Het motto van Die Tolle Woche is 'Das Schöne passiert, wenn Man Grenzen passiert'. Met het motto in gedachten, zal de dag de passie voor skateboarden en de bereidheid om grenzen te overstijgen in de schijnwerpers zetten.

Uit beide landen komen de skateboarders samen om de vaardigheden te tonen en tevens de gemeenschappelijke liefde voor de sport te vieren.

Internationaal topniveau

De vierde editie van het evenement belooft een echte strijd te worden tussen skaters van internationaal topniveau. Daarnaast zal het een dag zijn van muziek, Duitse delicatessen en een opwindende 'best trick' wedstrijd.

Het evenement staat open voor skateliefhebbers van alle niveaus, of men wil concurreren of alleen wil genieten van de unieke sfeer en indrukwekkende trucs.

De Skateboardvereniging De Fabriek zal via de social media de deelnemers bekend maken. Ondertussen is bekend dat atleten van het Nederlands Olympisch team en skaters van het gerenommeerde Duitse Titus skateteam aanwezig zullen zijn in de skate arena van Enschede in de Performance Factory.

Gratis toegang

Skatepark De Fabriek staat bekend als het meest Duitse skatepark van Nederland. Daarom speelt ze ook een cruciale rol bij het samenvoegen van de 2 naties.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door Skateboard Vereniging De Fabriek. Ze wordt hierbij ondersteund door de gemeente Enschede, Titus skateshop, Nike SB, Serpent Artwork en Flatspot.

Door de steun groeit de populariteit en betekenis van dit jaarlijkse evenement. Iedereen die geïnteresseerd is in skaten of de sport een warm toedraagt, is door de gemeente Enschede van harte uitgenodigd om onderdeel te zijn van dit opmerkelijke evenement.

Nederland vs Deutschland zal een dag zijn vol opwinding en skateboard genialiteit, of men nu een ervaren skateboarder is of gewoon een fan van de sport. De entree voor bezoekers is gratis. De deelnemers aan het evenement kunnen zich op de wedstrijddag inschrijven.