DEN HAAG - Bij de start van de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben ADO Den Haag en FC Twente elkaar niets toegegeven. In het Cars Jeans Stadion eindigde het duel in 1-1.

Een week geleden verraste ADO Den Haag nog door FC Twente in eigen huis te verslaan in de halve finale van de KNVB-beker. Ook nu liet de ploeg van Sjaak Polak zien weinig onder te doen voor één van de titelfavorieten. Zonder de toen al geblesseerd geraakte Jaimy Ravensbergen ontspon zich een spannend duel waarin beide ploegen voor de winst wilden gaan. Kansen vielen er dan ook over en weer, maar het was de thuisploeg die als enige het net vond. na een pass van Jannette van Belen haalde Liz Rijsbergen hard en doeltreffend uit.

FC Twente bracht na de rust met Bente Jansen meer aanvallende druk en daar had ADO de nodige moeite mee. Toch had Shanique Dessing de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar haar poging eindigde op de paal. Met nog tien minuten op de klok was het uiteindelijk voormalig ADO-speelster Marisa Olislagers die een punt wist te redden voor FC Twente. Met een ferm schot passeerde zij keepster Lorsheyd en de 1-1 bleek tevens de eindstand. In de slotfase zag Pleun Raaijmakers van ADO Den Haag nog wel haar tweede gele kaart.

Komende zondag komen ook Ajax en PSV voor het eerst in actie in de play-offs.